Management awareness performance

PRESTATIEDRUK

Directie en management staan onder druk van aandeelhouders, subsidieverstrekkers en klanten om targets te halen en hun medewerkers tot het uiterste aan te sporen deze te realiseren. Een beetje stress hoort daar bij, een keertje ziek zijn is acceptabel, maar verzuimen als gevolg van vermoeidheid, overbelasting of burn-out wekt wrevel en veroorzaakt problemen qua kosten en continuïteit. Voor wie zelf nooit burn-out is geraakt, voelt deze vorm van uitval al snel als aanstellerij. Een terugkerende werknemer vindt weinig begrip en wordt niet zelden beloond met een nog grotere stapel werk als gevolg van de achterstanden die tijdens zijn of haar verzuim zijn ontstaan. Het terugdringen van ziekteverzuim begint bij bewustwording aan de top. Wat doet teveel stress, overbelasting of burn-out met medewerkers, welke gevolgen heeft dit voor de persoon in kwestie en wat is de impact op de werkvloer en de resultaten? En vooral: hoe groot is het risico in uw organisatie, divisie of afdeling? Deze vragen komen aan de orde tijdens de Management Awareness Performance (MAP).

Op zoek naar persoonlijke begeleiding?

Maak een afspraak

HOE ZIET MAP ERUIT?

Deze dienst bestaat uit een voorgesprek met de Human Resources Manager, een theaterlezing ‘Over Leven na een Burn-out’, een brainstormsessie en een adviesrapport. In een aangrijpende, ludieke presentatie vol zelfspot en onder begeleiding van live pianomuziek confronteren we de leiding van uw organisatie met het proces van onderuitgaan, uitvallen, herstellen en re-integreren. Dit duurt een uur. Daarna modereren we een sessie van 1 tot 2 uur om de risico’s en aandachtspunten binnen uw organisatie boven water te krijgen. De uitkomsten verwerken we in een adviesrapport met concrete aanbevelingen. Deze vormen de basis voor de aanpak van het ziekteverzuim, de communicatie, groepssessies en individuele trajecten. De deelnemers ontvangen een versie van ‘Het Burnout Complot’.

WAT LEVERT MAP U OP?

De MAP maakt de leiding van uw organisatie binnen 2 tot 3 uur bewust van de risico’s, gevolgen en aanpak van ziekteverzuim door stress, overbelasting en burn-out. Deze presentatie is eenvoudig te integreren in een heidesessie, een regulier management- of directieoverleg of te organiseren als separaat evenement in een theater. Het leidt tot meer begrip voor de medewerker, vroegtijdiger herkenning van symptomen en een effectieve respons. Dit voorkomt onnodig persoonlijk leed en hoge kosten. Als EagleviewS bieden we de MAP aan als separate dienst of als onderdeel van het Terugdringen Ziekteverzuim Totaalpakket.

WAAROM EAGLEVIEWS?

De persoonlijke ervaringen met burn-out van onze sprekers, de praktijkkennis in tientallen jaren opgedaan bij internationale bedrijven, overheidsinstanties, dienstverleners, in de zorg- en welzijnssector, onze positief kritische kijk op maatschappelijke ontwikkelingen en de gepassioneerde stijl van presenteren in combinatie met de live pianomuziek garanderen een blijvende indruk en openen de deur voor een structurele, professioneel geleide sessie met uitkomsten waar uw organisatie daadwerkelijk mee aan de slag kan.

Accepteer een te hoog percentage ziekteverzuim niet langer en neem vandaag nog contact op voor een afspraak.

  • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid